Dani srca II u bolnici Acibadem - Acıbadem Healthcare Services (RS)
Dani srca II u bolnici Acibadem

Dani srca II u bolnici Acibadem

Svake godine u svetu se rađa više od milion novorođenčadi sa urođenim srčanim obolenjima

Grupacija Acibadem je 23. novembra 2019. godine organizovala jednodnevni događaj u bolničkom centru Acibadem Altunizade u Istanbulu, na temu Transpozicija velikih arterija: od novorođenčeta do odrasle dobi. Ovaj simpozijum okupio je pedijatrijske kardiologe i kardiohirurge, koji su imali izvanrednu priliku da razmene ideje i vizije, znanje i iskustvo, te da izgrade profesionalne odnose od velike vrednosti. Gosti koji su prisustvovali simpozijumu takođe su imali priliku da obiđu bolnicu Acibadem Altunizade, koja pruža usluge na površini od 98000 kvadratnih metara natkrivenog prostora, sa bolničkim kapacitetom od 350 kreveta, 18 operacionih sala i Odelenjem za intenzivnu negu sa kapacitetom od 75 kreveta. Bolnica Acibadem Altunizade sa svojom medicinskom tehnologijom, tehničkom infrastrukturom, stručnjacima iz oblasti zdravstva i njihovim multidisciplinarnim pristupom je dom nekoliko specijalizovanih centara, od neurohirurgije do ćelijskog lečenja i robotske hirurgije.

Kroz prezentacije, interaktivne individualne sesije i panel-diskusije, predavači iz Egipta, Bahreina i bolnice Acıbadem obradili su sve relevantne aspekte transpozicije velikih arterija, uključujući prenatalnu dijagnozu, neonatalni menadžment, operativne mogućnosti, pridružene anomalije, ponovne operacije i ishode.

Tim za pedijatrijsku negu srca bolnice Acibadem uključuje iskusne stručnjake kroz multidisciplinarne pristupe i to u dečjoj kardiovaskularnoj hirurgiji, dečjoj kardiovaskularnoj anesteziji i intenzivnoj nezi, dečjoj kardiologiji, imidžingu srca (MRI/CT) i neonatologiji. Kumulativni broj pacijenata je 15000 u 30 godina, gde je stopa uspeha veća od 95%. Gotovo 5000 pacijenata bilo je iz Iraka, Libije, Egipta, Alžira, zemalja Balkana, Rumunije, Azerbejdžana, Turkmenistana, Irana, Kazahstana i Uzbekistana. Međunarodni centar za usluge osmišljen je kao uslužni centar „sve na jednom mestu“, koji prati svakog pacijenta od njegovog prvog zahteva do povratka u matičnu zemlju. Izuzetna briga o pacijentima ovde se zasniva na strogom i kontinuiranom fokusu na klinički kvalitet i bezbednost. Nakon operacije, deca se primaju na Odelenje intenzivne nege, koje je opremljeno najnovijim sistemima za nadgledanje i negu od strane hirurga i veoma iskusnih specijalista i medicinskih sestara.

Svake godine, više od 600 pacijenata iz različitih delova sveta, kojima trebaju najsloženije operacije  urođenih bolesti srca, putuje u Tursku na lečenje i preferiraju Acibadem zdravstvenu grupaciju. Ova grupacija nudi vrhunske dijagnoze i mogućnosti lečenja za čitav spektar srčanih stanja. Radi se o najboljem privatnom kardiološkom centru za decu u Turskoj, gde sve vrste pedijatrijskih kardioloških operacija rade ugledni domaći i međunarodno priznati kardiohirurzi, koristeći najsavremeniju tehnologiju u svetu.

Operativni zahvati i postupci na srcu mogu da pomognu oporavku više od 90% dece sa dijagnostikovanom urođenom bolesti srca, ali za to je potrebna napredna tehnologija i napredna specijalizacija. Trećini beba sa takvom bolešću može da bude indiciran operativni zahvat i lečenje odmah nakon rođenja, u neonatalnom periodu (prvih 30 dana života).

TRETMANI

TEHNOLOGIJA

ACIBADEM

×
Search