"DRŽITE POD KONTROLOM SKOLIOZU KOD DECE" - Acıbadem Healthcare Services (RS)
„DRŽITE POD KONTROLOM SKOLIOZU KOD DECE“

„DRŽITE POD KONTROLOM SKOLIOZU KOD DECE“

Emina Sandal kaže da joj je skolioza otkrivena kada je imala 24 godine

Popularna pevačica, Emina Sandal učestvovala je u petom po redu događaju “Jun, mesec podizanja svesti o skoliozi” koji je organizovan ove godine.

10 jun 2017. – Emina Sandal učestvovala je na ceremoniji svečanog otvaranja izložbe “Cvetovi skolioze” na kojoj  je predstavljeno 15 dela umetnika Ilkera Selimlera, koja je održana u Centru za zdravlje kičme Acibadem Maslak bolnice. Povodom otvaranja izložbe, rekla je, “Izložba je predivna. Veoma sam srećna i uzbuđena što prisustvujem otvaranju. Došla sam da dam podršku, jer sam i sama patila od skolioze.” Ona je iskoristila priliku da dobije informacije o skloiozi od ortopedskog i terapeutskog specijaliste. prof. dr Ahmeta Alanaja iz Centra za zdravlje kičme Acibadem Maslak bolnice. Emina je dodala, “Posvećeno pratim svoju decu. Redovno ih vodim kod doktora. Decu bi trebalo voditi na redovne oftalmološke kontrole, kao i druge lekarske preglede.”

Emina Sandal ističe da bi roditelji trebalo da budu veoma pažljivi kada je skolioza u pitanju i dodaje, “Veoma je važno da deca odlaze na kontrole između 12. i 14. godine života kako bi imala benefit od rane dijagnoze.”

Pričajući o tome kako je otkrila skoliozu Emina dodaje: “Kada sam imala 24 godine, primetila sam da mi je levo rame nešto niže od desnog, a imala sam i povremeno bolove. Dosta sam vežbala. Sport mi je veoma važan. Posetila sam doktora jer sam bila radoznala da saznam više o ovim stvarima. Na pregledu su mi rekli “ne postoji lek za ovo stanje zato što ste zakasnili”. Ističući da skolioza nije bolest već stanje, Emina Sandal dodaje “Roditelji bi trebalo da prate razvoj dece kako bi bilo moguće na vreme uspostaviti dijagnozu.”

Iako skoliozu nije na vreme primetila i pored činjenice da su joj roditelji lekari, kaže, “Sada nemam probleme zbog skolioze. Otkrila sam da ih neću imati ni u budućnosti jer imam blaži oblik deformacije, a dosta vežbam.”

TRETMANI

TEHNOLOGIJA

ACIBADEM

×
Search