PODMLADITE SE UZ POMOĆ ZVUČNIH TALASA - Acıbadem Healthcare Services (RS)
PODMLADITE SE  UZ POMOĆ ZVUČNIH TALASA

PODMLADITE SE UZ POMOĆ ZVUČNIH TALASA

Koža na licu, vratu i dekolteu koja s godinama postaje opuštena može da ponovo postane čvrsta, bez potrebe za operacijom. Fokusirani zvučni talasi koji se usmeravaju u kožu uz pomoć ultrazvučne tehnologije zatežu kožu i obezbeđuju mlađi izgled.

Problemi koji se javljaju naročito nakon 40. godine, a koji se manifestuju u vidu spuštenih obrva, visećih obraza (kolektivno označeno kao sredina lica) i opuštene kože na bradi i ispod nje mogu da se koriguju bez potrebe za operacijom. Osoba može da izgleda mlađe uz pomoć jedne druge metode. Ova nova metoda, koja učvršćuje, zateže i tonira kožu uz pomoć fokusiranih zvučnih talasa koji se primenjuju putem ultrazvuka naziva se „ulterapija“. Profesor Ferit Demirkan, plastični, rekonstruktivni i estetski hirurg u bolnici Acıbadem Fulya, i vanredna profesorka Jasemin Saraj, dermatolog u ambulantnoj klinici Acıbadem Bağdat, rekli su nam nešto o ovoj novoj metodi koja je vrlo poželjna zbog područja primene koje uključuje i lice i dekolte, kao i zbog činjenice da ne zahteva opštu anesteziju.

Vanredna profesorka Saraj navodi da metoda pokreće proces oporavka i jača tkivo efektom grejanja u koži i potkožnom vezivnom tkivu, koje služi kao nosač. Oštećenje toplotom izazvano fokusiranim zvučnim talasima koji se usmeravaju u slojeve ispod kože bez oštećivanja kože izaziva skupljanje vezivnog tkiva, zbog čega ono postaje čvršće. Koža počinje sopstveni proces obnavljanja kako bi se oporavila od oštećenja, a povećana proizvodnja kolagena, koje se javlja dugoročno, obezbeđuje rekonstruisanje kože.

Lekovi protiv bolova mogu da budu neophodni

Tokom primene može da se javi osećaj peckanja, bockanja ili elektriciteta. Naglašavajući da pacijenti mogu da uzmu lek protiv bolova sat vremena pre tretmana ako to žele, profesor Ferit Demirkan kaže: „U retkim slučajevima može da se desi da budu neophodne veće doze lekova protiv bolova ili sedativa.“

Efekti traju godinu dana

Proces koji podmlađuje kožu počinje nakon jednog tretmana. Rezultati koji se očekuju od ulterapije postaju vidljivi za tri do šest meseci nakon tretmana. Efekti tretmana traju najmanje godinu dana, a nakon toga može da se uradi i još jedan tretman.

Profesor Demirkan navodi da se broj pomaka na polju procedura za podmlađivanje i atraktivniji izgled bez operacije povećao zbog velikog interesovanja i da je ulterapija nastala kao rezultat tog procesa. Ulthera, uređaj odobren od strane Američke agencije za hranu i lekove (engl. FDA) za potrebe podmlađivanja lica, može da bude izuzetno efikasan u eliminaciji opuštenosti kože na licu.EFIKASNO ZA LICE I DEKOLTE

Uređaj se koristi oko očiju kako bi se smanjile vrećice ispod njih, na obrvama i čelu kako bi se podigle spuštene obrve, na obrazima kako bi se eliminisala opuštenost, na bradi i ispod nje kako bi se postigla tanja kontura lica, kao i na područjima vrata i dekoltea. Na jednom tretmanu može se tretirati celo lice. Ova metoda je korisna i kod tretiranja sitnih bora koje se često javljaju oko usana, očiju i na donjem kapku. Profesor Ferit Demirkan navodi da uređaj – koji predstavlja nenadmašno rešenje za opuštenu kožu dekoltea – takođe daje pozitivne rezultate na području ispod brade zahvaljujući efektu blagog gubitka sala.


Traje samo 15 minuta!

Ulthera uređajem se tretman obavlja tako što se na kožu prislanjaju instrumenti kao što su ultrazvučne sonde koje se koriste tokom ultrazvučnog snimanja. Sonde koje se koriste u tri tipa ovog uređaja mogu istovremeno da proizvode snimke i obavljaju tretman. Prvo se na mesto koje se tretira nanosi gel za ultrazvuk. Pre nego što sonda dodirne kožu, uređaj na monitoru generiše snimke kože, potkožnog tkiva i dubokog tkiva. Posle toga se fokusirani zvučni talasi puštaju na dve ravni – jednoj na dubini od 3 mm i drugoj na dubini od 4,5 mm ispod kože. Za uklanjanje bora koristi se druga sonda koja stvara toplotu samo 1,5 mm ispod kože. Tretman oko očiju traje oko 15-20 minuta, a procedura na celom licu ili vratu može da traje 45-60 minuta.

 

TRETMANI

TEHNOLOGIJA

ACIBADEM

×
Search