Prvi turski hirurg član Kraljevskog hirurškog koledža - Acıbadem Healthcare Services (RS)
Prvi turski hirurg član Kraljevskog hirurškog koledža

Prvi turski hirurg član Kraljevskog hirurškog koledža

Prof. Ali Rıza Kural, M. D., jedan od najpoznatijih svetskih hirurga u oblasti urologije sa svojim naučnim radovima uz skoro 2000 robotskih operacija, već je dugo deo Acıbadem Health Group, a svoju uspešnu karijeru kruniše ovom novom nagradom.

Kraljevski koledž lekara i hirurga Glazgov-Glazgov, koji upravlja britanskom medicinom više od 400 godina, osnovan sa ciljem da medicinsku profesiju održava po najvišim standardima, odobrio mu je počasno članstvo i titulu pod nazivom FRCS-Honorary. Prof. Ali Riza Kural tako postaje prvi turski hirurg koji je dobio ovu titulu.

Specijalisti za robotičku hirurgiju i urologu u Acıbadem Health Group, bivšem predsedniku Svetskog endourološkog društva, titula je zvanično dodeljena na ceremoniji organizovanoj u Glazgovu , pred Univerzitetskim kongresom.

Ovo medicinsko udruženje (ranije poznato kao Fakultet u Glazgovu) prvobitno je osnovao kralj Škotske, Džejms VI 1599. godine, transformiše se u prestižnu instituciju nakon promene svog naziva u „Kraljevski fakultet lekara i hirurga Glazgova“ Konačno, institucija je okupljena pod istim krovom s drugim Kraljevskim medicinskim fakultetima u Velikoj Britaniji 1962. godine, pod nazivom „Kraljevski koledž lekara i hirurga Glazgova“.

TRETMANI

TEHNOLOGIJA

ACIBADEM

×
Search