» Prvi turski hirurg član Kraljevskog hirurškog koledža
Prvi turski hirurg član Kraljevskog hirurškog koledža

Prvi turski hirurg član Kraljevskog hirurškog koledža

Prof. Ali Rıza Kural, M. D., jedan od najpoznatijih svetskih hirurga u oblasti urologije sa svojim naučnim radovima uz skoro 2000 robotskih operacija, već je dugo deo Acıbadem Health Group, a svoju uspešnu karijeru kruniše ovom novom nagradom.

Kraljevski koledž lekara i hirurga Glazgov-Glazgov, koji upravlja britanskom medicinom više od 400 godina, osnovan sa ciljem da medicinsku profesiju održava po najvišim standardima, odobrio mu je počasno članstvo i titulu pod nazivom FRCS-Honorary. Prof. Ali Riza Kural tako postaje prvi turski hirurg koji je dobio ovu titulu.

Specijalisti za robotičku hirurgiju i urologu u Acıbadem Health Group, bivšem predsedniku Svetskog endourološkog društva, titula je zvanično dodeljena na ceremoniji organizovanoj u Glazgovu , pred Univerzitetskim kongresom.

Ovo medicinsko udruženje (ranije poznato kao Fakultet u Glazgovu) prvobitno je osnovao kralj Škotske, Džejms VI 1599. godine, transformiše se u prestižnu instituciju nakon promene svog naziva u „Kraljevski fakultet lekara i hirurga Glazgova“ Konačno, institucija je okupljena pod istim krovom s drugim Kraljevskim medicinskim fakultetima u Velikoj Britaniji 1962. godine, pod nazivom „Kraljevski koledž lekara i hirurga Glazgova“.

TRETMANI

TEHNOLOGIJA

ACIBADEM

×
Search