Turska bolnica Acıbadem Maslak uvela je tehnologiju sledeće generacije u lečenju raka – MRIdian vizuelno vođenu radioterapiju - Acıbadem Healthcare Services (RS)
Turska bolnica Acıbadem Maslak uvela je tehnologiju sledeće generacije u lečenju raka – MRIdian vizuelno vođenu radioterapiju

Turska bolnica Acıbadem Maslak uvela je tehnologiju sledeće generacije u lečenju raka – MRIdian vizuelno vođenu radioterapiju

Turska bolnica Acıbadem Maslak uvela je tehnologiju sledeće generacije u lečenju raka – MRIdian vizuelno vođenu radioterapiju

MR Linac je najnovija tehnologija koja prva u svetu kombinuje magnetnu rezonancu i Linac i turska bolnica Acıbadem Maslak u Istanbulu je počela da leči pacijente sa njom. Uz pomoć ove tehnologije radiolog onkolog može da leči pacijenta kao hirurg, jer ovaj uređaj obezbeđuje lekarima preciznu sliku tumora čak i u mekim tkivima. Bolnica Acıbadem Maslak je deveti MR Linac centar u  svetu.

MRIdian MRI vođena radioterapija predstavlja poslednji pomak u oblasti radiološke onkologije. Anatomski detalji koje obezbeđuje samo MR snimanje mekih tkiva omogućavaju prilagođavanje plana lečenja na stolu i menjanje doza zračenja na osnovu anatomskih promena koje se javljaju između dva tretmana. Zahvaljujući prenosu video-snimka, ova tehnologija omogućava onkolozima i da vizualizuju i automatski kontrolišu snop na osnovu položaja tumora i okolnih organa prikazanog u realnom vremenu.

 „Izuzetno smo zadovoljni što smo pokrenuli prvi program MRI vođene radioterapije u Turskoj, za koji verujemo da pacijentima obolelim od raka u Turskoj pruža niz prednosti u poređenju sa tradicionalnom radioterapijom“, rekao je prof. dr sci med Enis Ozyar, šef katedre za radioterapiju Medicinskog fakulteta Univerziteta Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar. „Što je najvažnije, MRIdian omogućava klinička poboljšanja u vizualizaciji i preciznom svakodnevnom prilagođavanju planova, kao  korišćenje  veće i potencijalno delotvornije doze zračenja.“

Turska je trenutno jedna od vodećih zemalja u oblasti zdravstvenog turizma zbog naprednih dijagnostičkih i terapijskih usluga koje se pružaju u zemlji.

Više informacija možete pronaći putem linka:

MRIdian – ViewRay

O Acıbadem Healthcare Group-i:

Acıbadem je započela svoj put u zdravstvu kao mala bolnica iz susedstva u okrugu Istanbula/Turska. Danas je Acıbadem super brend koji je zaslužno zauzeo svoje mesto među svetskim liderima zdravstva, sa svojom  21-nom bolnicom, 16 ambulanti i pratećih uslužnih kompanija. Brz rast Acibadema doveo je do potpisivanja zajedničkog partnerstva sa IHH Healthcare zdravstvom u 2012. godini, što nam je omogućilo da budemo deo drugog po veličini svetskog zdravstvenog lanca. Svake godine mnogo pacijenata iz različitih delova sveta vole da dođu u Tursku na lečenje i oni biraju Acıbadem. Sve bolnice u grupi ispunjavaju svetske standarde i  ističu se kao izvrsni centri.

Jedanaest centara za rak (hirurgija, radioterapija, hemoterapija), 16 centara za srce (kardiologija za djecu i odrasle i kardiohirurgija), 13 centara za vantelesnu oplodnju, 10 centara za presađivanje organa (jetra, bubrezi, koštana srž), 9 centara za kičmu, 1 centar za sportsku medicinu akreditovan od strane FIFA i 6 centara za robotsku hirurgiju – svi imaju nacionalne i međunarodne akreditacije kao kvalifikovani centri, zahvaljujući naprednoj tehnološkoj opremi i stručnjacima koji imaju ozbiljno iskustvo u svojim poljima.

TRETMANI

TEHNOLOGIJA

ACIBADEM

×
Search