ČETVOROGODIŠNJA BERFIN JE POBEDILA LEUKEMIJU! - Acıbadem Healthcare Services (RS)
ČETVOROGODIŠNJA BERFIN JE POBEDILA LEUKEMIJU!

ČETVOROGODIŠNJA BERFIN JE POBEDILA LEUKEMIJU!

Stigle su dobre vesti koje su očekivane od Berfin kojoj je presađena koštana srž. Urađena je transplantacija kod Berfin, koja je dobila priliku da joj se presadi koštana srž zato što je odgovarajući davalac bio dostupan. Berfin je nakon kontrola otpuštena iz bolnice. Prof. Dr Gülyüz Öztürk, načelnik Jedinice za transplantaciju koštane srži kod dece pri univerzitetskoj bolnici Atakent, Univerziteta Acıbadem, objasnio je uspešan proces transplantacije.

Berfin Güneş je imala skoro tri i po godine kad joj je dijagnostifikovana leukemija. Nakon završene hemoterapije, bila joj je potrebna transplantacija koštane srži, pa je i bolnica i njena porodica koristila sva moguća sredstva da se ona vrati u život. Berfin je imala sreće! Traženi davalac je nađen za jedan dan. Ta vest koja je donela olakšanje je puno povećala izglede za lečenje Berfin. Mala Berfin je otpuštena iz bolnice nakon translpantacije koštane srži.

Uspeli smo svi zajedno

Prof. Dr Gülyüz Öztürk je naveo prekretnicu u zdravstvenom stanju male Berfin na sledeći način: “Nakon što je pronađen odgovarajući davalac, iza zaključivanja procesa transplantacije stoji jedan ogroman tim. Završetak hemoterapije, lečenje povremene visoke temperature, konačni prijem na odeljenje za transplantaciju i 40 dana samog procesa transplantacije … Ako možemo da se setimo dogodovština iz lečenja Berfin sa zadovoljstvom, to je zahvaljujući našem čitavom timu, uključujući naše medicinske sestre i psihologe”.

San male Berfin  se ostvario

Otac male Berfin je rekao da su bili jako emotivni momenti dok nije bila otpuštena iz bolnice, a da je on, dok je rađen otpust, čekao svoju ćerku na vratima bolnice sa raznobojnim balonima. On je na sledeći način opisao taj trenutak radosti kad je video svoju ćerku da trči prema njemu i kad ga je zagrlila: “Meni je vredelo kao čitav svet kad sam video Berfin da trči i kad me je zagrlila. Na prvom mestu se zahvaljujem njenoj majci. Ona je podnela težak teret. Želim i da se drugi pacijenti brzo oporave. Sad nam je jedina želja da se s njom zajedno igramo. Mi ne želimo ništa više od toga.”

TRETMANI

TEHNOLOGIJA

ACIBADEM

×
Search