Navio robot za koleno - ACIBADEM Srbija
NAVIO ROBOT ZA KOLENO

NAVIO ROBOT ZA KOLENO

Jedna od najsavremenijih metoda lečenja traume i/ili spontane (primarne) kalcifikacije kolena. Navio robot se koristi u protezama kod kojih nije zamenjeno celo koleno.

Tokom operacije, anatomija pacijenta se učitava u digitalni format. Ove 3D podatke, specifične za svakog pacijenta, obrađuje hirurg na računaru a pacijent dobija najpodesnije delove proteze, u skladu sa anatomskim potrebama. Softver u uređaju detektuje anatomske strukture kolena za svakog pacijenta kreiranjem snimka mekog tkiva i matematičkim vrednostima pomaže u postavljanju najpodesnijih i najuravnoteženijih formi implantata.

Napredna 3D tehnologija Navio uređaja transformiše anatomske karakteristike pacijenta u virtuelni hirurški plan. Uređaj pravi plan standardnog mehaničkog brijanja oštećenog tkiva hrskavice koju treba proveriti i promeniti bez pravljenja operativnog reza (u virtuelnom obliku na robotu računaru). Na ovaj način se eventualne greške u rezovima i brijanju tokom operacije, koje se ne mogu popraviti, smanjuju na minimum.

TRETMANI

TEHNOLOGIJA

ACIBADEM

×
Search