» Gastroenterologija
Gastroenterologija

Gastroenterologija

Na gastroenterološkim klinikama vrši se dijagnostikovanje i lečenje bolesti digestivnog sistema. Dodatno, u okviru klinika radi i specijalni centar za zapaljenske bolesti creva.

U klinikama se mogu dobiti sledeće usluge:

  • Dijagnostika, medicinske intervencije i lečenje bolesti organa digestivnog sistema (jednjak, želudac, tanko i debelo crevo, analna regija, žučna kesa, žučni kanali, pankreas i peritoneum)
  • Lečenje refluksa kiseline
  • Lečenje anorektalnih bolesti

Pored gastroduodenoskopije i kolonoskopije, opremljena najnovijim tehnologijama, odeljenja za endoskopiju omogućavaju rutinsko izvođenje i naprednijih procedura poput ERCP-a.

Centar za Kronovu bolest i ulceerozni kolitis

Kronova bolest može se razviti u jednoj ili više regija jednjaka, želuca, tankog i debelog creva, svih komponenti digestivnog sistema i uzrokovati zadebljanja i pojavu čireva. S druge strane, ulcerozni kolitis razvija se u debelom crevu. Ulcerozni kolitis je zapaljenska bolest creva koja zahvata samo unutrašnji sloj debelog creva (mukoza).  Bolest je inflamatorna i propraćena je pojavom krvavih rana (čireva) na sluznici. Ovo je hronična bolest koja zahteva stalno praćenje. Centar u okviru bolnice, posebno osnovan za grupu prethodno pomenutih bolesti, obezbeđuje lečenje svih navedenih bolesti čija se učestalost u poslednjih nekoliko godina znatno povećala. U centru, hirurzi specijalisti dijagnostikuju i leče bolesti u skladu s najnovijim gastroenterološkim tehnologijama.

TRETMANI

TEHNOLOGIJA

ACIBADEM

×
Search