Upravni odbor - ACIBADEM Srbija

UPRAVNI ODBOR

MEHMET ALİ AYDINLAR

Predsednik odbora
Gospodin Ajdınlar karijeru je počeo kao ovlašćeni javni računovođa 1981. godine a bolnicu Acıbadem osnovao je 1991. godine i to je bio pri korak ka izgradnji ovog zdravstvenog sistema.

Dobija nagradu „Za kvalitet u menadžmentu“ na svetskom takmičenju za mlade preduzetnike 1998. godine. Dodeljen mu je „Počasni doktorat“ Instituta društvenih nauka, Univerziteta Dumlupınar.

Prepoznat je kao „Preduzetnik godine“ u istraživanju „Poslovna osoba godine“ koje je sproveo magazin Ekonomist i izabran je za „Poslovnog menadžera godine“ od strane novina Dinia i Poslovne škole Univerziteta u Istanbulu 2006. godine. Časopis Referans bira Acıbadem Healthcare Group za „Najbržu ribu u Turskoj“ iste te godine.

Gospodin Ajdınlar dobija nagradu za osobu s “najvećim doprinosom u zdravstvu“ od  volontera zdravstvene zaštite u 2007, 2009. i 2010. godini. Humane (Hospital) Journal je 2008. proglasio gospodina Ajdinlara dostojnim „Počasne nagrade za rukovođenje u zdravstvu”. Ajdınlar 2010. godine dobija nagradu TGNA za izvanrednu uslugu a ima i nagradu „Sportska osoba godine“ koju dobija 2011. godine zbog svog doprinosa u sportu.

HATİCE SEHER AYDINLAR

Potpredsednik odbora
Diplomirala je na Hemijskom fakultetu Univerziteta Galatasaraj. Ušla je u zdravstveni sektor zaposlivši se u Acibademu 1993. godine. Gospođa Ajdınlar je još uvek potpredsednica odbora u Acıbadem Healthcare Group.

BHAGAT CHİNTAMANİ ANİRUDDHA

Član odbora
Bhagat Čintamani Anirudha zvani Činta Bhagat trenutno je menadžer na Odeljenju za investicije Khazanah Nasional Berhad, Khazanah. Činta, kao direktor kancelarije u Mumbaju upravlja sektorom zdravstva punih 14 godina, uključujući i 6 godina rada kao partner, pre karijere u Khazanahu. 

Činta se specijalizovao za odnose s klijentima i velikim investitorima i posluje s investicionim fondovima raznih zemalja, privatnim firmama i porodičnim preduzećima, ali je takođe poznata osoba u zdravstvenom sektoru zbog svoje profesionalne karijere u raznim bolnicama širom Azije. Činta Bhagat je formirao službu za upravljanje institucijama Mekinsija i dugo je upravljao ovim procesom.

Nakon što je radio na različitim pozicijama u inženjerskim i građevinskim kompanijama u Indiji pre ulaska u Mekinsi, Činta je kasnije unapređen na mesto izvršnog direktora u ovoj kompaniji. Činta Bhagat je takođe kvalifikovani arhitekta. Štaviše, nosilac je magistarske diplome iz poslovnog programa poslovne škole INSEAD.

TAKESHI SAITO

Član odbora
Takeši Saito je diplomirao političke nauke na Univerzitetu Keito u Japanu. Završio je postdiplomski program u Kelogs školi za menadžment na Univerzitetu Nortvestern.

Takeši Saito je proveo veliki deo svoje karijere, koju je započeo u Mitsui & Co. 1995. godine, u sektoru zdravstva. Postavljen je za šefa Farmaceutskog odseka nakon što je dve godine proveo na Odseku za finansije. Nakon što je stekao MBA diplomu 2004. godine, postaje direktor institucionalnog planiranja u Mitsui U.S.A i rukovodi sektorima hemije, prirodnih resursa, potrošačkih usluga i informacionih tehnologija.

Tokom svog rada u kompaniji Mitsui, osniva odeljenja za zdravstvo i investicije vodeće kompanije za upravljanje zdravstvenim uslugama. Takeši Saito unapređen je u menadžera odseka za strateško planiranje i razvoj poslovanja u nauci o životu (naziv je promenjen u Odsek za medicinske usluge 2008.) u Mitsui 2007. Gospodin Saito, koji je upravljao investicijama u jednom od najvećih farmaceutskih lanaca u Japanu, tokom njegovog poslovanja, napravio je i desetogodišnji strateški plan ovog odseka.

Izabran na mesto direktora 2009. godine, g. Saito upravlja investicijama IHH-a. Privremeno je bio raspoređen i na Odeljenju za strateško planiranje zdravstvene zaštite Parkway Group kao zamenik direktora. Nakon prelaznog posla u Parkway Group Healthcare, g. Saito se vraća u Mitsui kao generalni direktor u odseku pružalaca zdravstvenih usluga; bio je i član uprave u IHH-u i njegovim filijalama.

SHIRISH MORESHWAR APTE

Član odbora
Širiš Morešvar Apte ima veliko iskustvo u oblasti bankarstva i finansija. Karijeru započinje kao bankar u Citibank, Indija 1981. Godine. Radi na mnogim poslovima u Londonu (1993-1997), Poljskoj (1997-2003), ponovo u Londonu (2003-2009), Hong Kongu (2009-2011) i Singapuru ( 2011-2013) kao zaposleni Citibank / Citigroup. Tokom svoje 32-godišnje karijere u Citibank / Citigroup, gospodin Apte je radio na tržištima srednje i istočne Evrope, Bliskog Istoka, Afrike (CEEMEA) i azijskog dela Pacifika.

Rukovodio je odsecima institucionalnog bankarstva i investicionog bankarstva Citigroup u Indiji, bio je izvršni direktor Citibank u Poljskoj i postao prvi regionalni direktor CEEMA i azijskog dela Pacifika. Kao član uprave i operativnih odbora Citigroup od 2008. do 2012, gospodin Apte vodi i odbor za poslovnu praksu u ovoj grupaciji. Bio je šef Odeljenja za azijsko-pacifičko bankarstvo, kada se povukao iz Citigroup 2014. godine. Trenutno g. Apte preuzima dužnosti u upravnim odborima različitih kompanija, uključujući Citibank Japan, Australijsku zajednicu Komonvelt Bank, Singapurski bankarski i finansijski institut i Bank Handlowy Poland.

MUSTAFA ERÖĞÜT

Član odbora
Mustafa Erogut, stekao je diplomu iz poslovnog menadžmenta i pohađao postdiplomske (MBA) studije poslovnog menadžmenta, menadžmenta u sportu na Itaka koledžu, SAD. Aktivno radi kao stariji sportski menadžer i učestvuje u projektima društvene odgovornosti u sportskim i omladinskim organizacijama u poslednjih 8 godina. Počinje karijeru kao administrativni koordinator u Akademiji za razvoj mladih istanbulske opštine Metropoliten (IBB). Gospodin Erogut bio je administrativni direktor u profesionalnom fudbalskom timu IBB-a, pomoćnik supervizora u BAKER-u TILLY GÜRELY i direktor Odseka za razvoj fudbala i zamenik direktora Odseka za fudbal u Turskom fudbalskom savezu. Gospodin Erogut trenutno je izvršni direktor fudbalskog kluba Istanbul Bašakšehir i zamenik je generalnog sekretara Saveza sportskih klubova Turske. Štaviše, član je UEFA odbora za mlade i amaterski fudbal.

LOW SOON TECK

Član odbora
Lou Sun Tek je radio advokat u jednoj firmi u Singapuru od 1991. do 1993. i u tom periodu se fokusirao na korporativne i bankarske zakone. Zatim je počeo da radi za Kuok / Kerry Group u Hong Kongu na različitim rukovodećim pozicijama, uključujući kinesku operativnu upravu SCMP grupe koja je objavila South China Morning Post. Bio je odgovoran za razvoj poslovanja, štampanje novina i promet trgovačkog lanca. Lou Sun Tek se vratio se Singapur 2005. godine i počeo da radi kao finansijski revizor Grupe u Kuok Oils & Grains Pte Ltd. Ova kompanija je pripojena Wilmar International Co. Ltd. 2006. godine. Radio je u Wilmaru kao direktor trezora do 2009. Dalje, postaje glavni finansijski direktor, PACC Services Holdings, firmi filijali za plovidbu Kuok / Kerry Group. Počeo je da radi u RCMA grupaciji, firmi za upravljanje robnim lancem dobavljača – kao glavni finansijski direktor gde i ostaje do 2015. godine. Ima više od 20 godina iskustva na vodećim pozicijama u finansijama, pravu i menadžmentu. Lou Sun Tek postao je glavni finansijski direktor IHH Healthcare Berhad Group 10.01.2016. godine. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Singapuru i magistrirao na Univerzitetu u Čikagu.

ROSSANA ANNIZAH BINTI AHMAD RASHID

Član odbora
Rosana Anizah Binti Ahmad Rašid imenovana je za člana uprave IHH Healthcare Berhad 2012. godine i članica je odbora Acıbadem Saglık Jatırımları Holding A.Ş. (Inc.) partnera IHH-a. Štaviše, ona je i nezavisna članica odbora u Parkway Trust Management Ltd. („PTM“), indirektne filijale IHH-a. PTM upravlja Parkway Life investicionim fondom za nekretnine na listi Singapur Exchange Securities Trading Limited. 

Gospođa Rosana imenovana je za predsedavajuću članicu u Jardine Matheson Group u Maleziji 2016. godine i zamenica je predsednika Odbora za transport kao neizvršna članica odbora Jardine Matheson Companies Group. Pored toga, član je Odbora za rizike i Odbora za rizike investicionog fonda zaposlenih u Maleziji. Izabrana je za neizvršnog člana odbora u Celcom Axiata Berhad u maju 2017. godine.

TRETMANI

TEHNOLOGIJA

ACIBADEM

×
Search